Gelatina alimentara este un aditiv incolor, fara aroma, utilizata in industria alimentara, cofetarii si patiserii ca agent de gelifiere, stabilizator sau agent de ingrosre.
Este o gelatina granulata, de origine animala (porc), produsa in Olanda cu o concentratie de 200 bloom. Un produs de calitate superioara va oferi o buna stabilizare a cremelor.
Nu se poate utiliza pentru produsele de post!!!
Cantitate:
1kg
Pe langa utilizarile normale ale acestui produs va prezentam o reteta pentru "Material Comestibil" realizata de catre:@meruyert_nursila
*20g ciocolata cu lapte *20g gelatina granulata *5g glicerina *40g apa Pasta se poate realiza si pastrat intr-o punga cu ziplock pana la o luna. Glicerina este cea care o pastreaza moale. 1.Gelatina se lasa la inmuiat in apa calduta, pana absoarbe tot lichidul. 2. Ciocolata cu lapte si gelatina se ameteca impreuna si se topesc la microunde, amestecand la fiecare 15 secunde pentru a nu se arde ciocolata. 3. Se adauga glicerina si se amesteca pana se combina. 4. Se intinde pe hartie de copt folosind o spatula moale si se lasa la uscat. 5. Dupa ce se raceste foaia de ciocolata se poate acoperi, pe ambele parti, cu dust in nuanta dorita, cu o pensula moale.. 6. Taie "materialul" in fasii si le poti lipi cu acelasi amestecul usor topit.