• Nou
Agar Agar 5g.

Agar Agar 5g.

C912
In stoc
8,00 lei
cu TVA

Gelifiant vegetal

Descriere

Agar Agar este un gelifiant obtinut din alge potrivit pentru persoanele vegane, vegetariene sau cautati numai sa mai reduceti putin consumul de produse animale.

Agar-agar, numit si agar sau geloza, este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras dintr-o serie de alge marine rosii (agarofite) din familiile Gelidiaceae (Gelidium) si Gracillariaceae (Gracilaria). Descoperit in jurul anului 1660 in Japonia sub numele de kanten, a fost folosit in alimentatie in locul gelatinei.

Agaroza interactioneaza mai bine cu moleculele organice datorita caracterului sau neutru si a gradului mai mic de complexitate al moleculelor sale, fiind responsabila de actiunea de gelifiere.

Agarul este practic fara gust si fara culoare, si se dizolva la cald (este insolubil in apa rece) in preparatele care contin apa. Gelifierea are loc la temperaturi de 35-45°C. Gelurile obtinute din agar sunt fragile si usor opace. Lichefiaza daca sunt incalzite la temperaturi de peste 80°C, dar sunt termoreversibile, astfel incat putem gelifia si lichefia gelul in mod repetat, fara a-i reduce din calitati.

In functie de cantitatea de agar folosita, se pot obtine preparate cu texturi diferite, similare sucului concentrat, spumelor sau jeleurilor moi sau tari.

Cantitate: 5g.

Ingredinte: E406

Detalii ale produsului

Reviews

Nicio recenzie

S-ar putea sa-ti placa

Sugestii

  • Ce ti-ai mai dori sa gasesti la noi?

    Alege dintre variantele de mai jos, sau scrie una

Politica noastra de confidentialitate a fost actualizata pentru a fi in conformitate cu noile norme GDPR. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Acest site foloseste cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Continuand navigarea pe site-ul nostru iti exprimi acordul in legatura cu politicile noastre