RETETE PARFAIT

Va invitam sa testati o reteta pentru un desert perfect, delicios si homemade.

Parfait de capsune/zmeura
Ingrediente:
2 oua
200gr. zahar
200 ml. lapte
500 ml. frisca batuta 
Vanilie
500 gr. capsune/zmeura 
120 gr. zahar
cateva picaturi de wiscky/coniac

Tehnica prepararii:
Se amesteca ouale 200 gr. de zahar, se subtiaza cu laptele. Compozitia se pune pe baie de abur, amestecandu-se pana cand fierbe pe margini.  ATENTIE: nu se lasa mai mult pe foc deoarece se taie, capata aspect de branzit!! Se retrage de pe foc si se lasa la racit. Intre timp fructele se mixeaza si se amesteca cu 120 de gr. de zahar si cateva picaturi de coniac/wiscky. Dupa ce se tempereaza se adauga aromele, frisca batuta si mixul de fructe.

*Pentru frisca am folosit smantana 30% grasime si un plic de zahar vanilat Dr. Oetker

Parfait de ciocolata
Ingrediente:

2 oua
200gr. zahar
200 ml. lapte
20-30 gr. cacao
500 ml. frisca batuta

vanilie/rom

Tehnica prepararii:
Se amesteca ouale cu zaharul, se subtiaza cu laptele. Compozitia se pune pe baie de abur, amestecandu-se pana cand fierbe pe margini.  ATENTIE: nu se lasa mai mult pe foc deoarece se taie, capata aspect de branzit!! Se retrage de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce se tempereaza se adauga aromele, frisca batuta si cacaoa cernuta. 
Optional se pot adauga si fulgi de ciocolata.


Se aseaza in cupe si se pune compozitia la congelator pana a doua zi!

panglica, cupe , cartoate11.jpg   

Politica noastra de confidentialitate a fost actualizata pentru a fi in conformitate cu noile norme GDPR. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Acest site foloseste cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Continuand navigarea pe site-ul nostru iti exprimi acordul in legatura cu politicile noastre