Intr-o reclama din 1950 (True Story Magazine, December) Dione Lucas, prima femeia care a absolvit "Le Cordon Bleu", explica o metoda de a coace straturile unui tort intr-o singura tava:
1. Folositi reteta dv. favorita de tort. Asezati intr-o tava dreptunghiulara/patrata, hartie de copt si o ungeti. Turnati jumatate din aluat.
2. Separati straturile cu 2 foi de hartie de copt unse pe ambele parti. Folia despartitoare trebuie sa fie mai lunga, respectiv lata cu 5-6cm pentru a depasi marginile si se aseaza in cruce, astfel nu se permite lipirea straturilor (vezi img.2). Turnati cealalta jumatate de aluat pe diagonala pornind de la colturi pentru a face muchii drepte, mai frumoase.
3. Cand blatul este gata, scoateti din tava. Separati straturile tinand de fiecare foaie si trageti in directii opuse. Desprindeti hartia si sunteti gata sa asamblati tortul/prajitura.