RETETA BLAT PRAJITURA OU ORNAT
INGREDIENTE
350gr. unt nesarat
500 gr. de zahar
5 oua de dimensiune medie (250gr)
600 gr. faina
15gr. praf de copt
7.5gr bicarbonat de sodiu
450 ml lapte acru
10ml esenta de vanilie
Preparare:
Cuptorul se incalzeste la 170 de grade. O tava rotunda cu diametrul de 22 de cm. se unge cu unt si se
tapeteaza (sau se acopera cu hartie de copt). Intr-un castron mare se pune faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se lasa deoparte.
Untul se mixeaza cu zaharul pana devine o crema pastoasa. Se adauga ouale, unul cate unul si se continua mixarea la viteza medie pana ce se incorporeaza bine. Se adauga alternativ, cate putin, laptele batut si faina, ametecand cu mixerul cu o viteza mica.
Tortul se tine in cutor timp de 2 ore la o temperatura de 170 de grade celsius.
Dupa ce se raceste se sfarama si se amesteca cu 2-3 linguri mari de Nutella. Compozitia rezultata poate fi folosita pentru cake pors sau pentru tortul de aici
https://decoratiunidulci.ro/content/60-ou-de-ornat-cu-zambile