INGREDIENTE :
Blat biscuiți:
- 300g biscuiti oreo originali ;
- 100g unt topit .
Compoziția de brânză:
- 600g brânză Philadelpihia;
- 397 g lapte condensat;
- 40g zahar;
- 4-5 linguri suc lămâie;
- 3 ouă;
- o linguriță pastă vanilie;
- 100 g ciocolată neagră (52% cacao),TRINEEA
Sos caramel:
- 250ml frișcă naturală grasă;
- 160g zahăr;
- 30g unt;
Ganache:
- 100g ciocolată neagra ( minim 52% cacao); TRINEEA
- 100ml frișcă naturală grasă.
O nebunie rafinata cu gust puternic de ciocolata, un tort deosebit pentru a serba momente deosebite. Reteta aceasta apartine Ramonei de la Ramona's Cake o romanca stabilita in strainatate si pe a carei pagina de FaceBook veti regasi niste deserturi minunate.
Iubitori ai cheescake-urilor , dar si fani ai ciocolatei am gasit combinatia perfecta. De cand am testat reteta ei, acest desert a devenit numarul unu pe lista preferintelor.
MOD DE PREPARARE:
Biscuiții măcinați bine cu robotul se amestecă cu untul topit și se tapetează o tavă rotundă cu fund detașabil de 18/20/22/24 cm, în care punem folie de aluminiu.
Se dă tava la frigider până pregătim compoziția de brânză. Brânza, împreună cu laptele condensat, zahărul, vanilia și sucul de lămâie, se amestecă bine cu robotul. Se adaugă ouăle pe rând.
Ciocolata se topește pe baie de abur, se răcește și se amestecă cu un sfert din compoziția de brânză. Se toarnă compoziția de ciocolată peste blatul de biscuiti, plus restul din compoziția de brânză. Într-o tava mai adâncă se toarna apă clocotită, să acopere măcar un sfert din tava, în care se coace tortul. Se coace la 165 C cam o ora și jumăte. Să aveți grijă să nu îl coaceți prea mult.
Sos caramel:
Zahărul se caramelizează pana devine arămiu, se trage deoparte și se încorporeaza untul amestecând bine. Se pune pe foc și se adaugă treptat frișca fierbinte. Sosul se mai fierbe câteva minute, apoi se pune într-un borcan la frigider.
Ganache de ciocolată:
Peste ciocolata ruptă bucăți se toarnă frișca fierbinte și se amestecă până se topește toată ciocolata. Tortul se da la frigider în forma în care s-a copt, până a doua zi. Dacă sosul de caramel este prea tare, îl puneți în cuptorul cu microunde câteva secunde. Se toarnă sosul caramel peste tort și se dă la frigider să se întărească. După ce s-a întărit, se toarnă și ganacheul de ciocolată. Se poate orna cu zmeură proaspătă!
Sa va impartasim din experienta noastra:
Daca se foloseste ciocolata cu concentratie mare de cacao, tortul este foarte consistent, insa pentru cei mici noi am schimbat putin reteta. Si in loc de 100 de gr. de ciocolata TRINEEA, folosita cu crema de branza, am combinat cu ciocolata cu lapte, astfel: 70 gr. ZEYLON (ciocolata veritabila cu lapte) si 30g. TRINEEA.
Daca doriti sa faceti aceasta modificare, va fi necesar ca dupa asezarea blatului in tava sa adaugati treimea de branza amestecata cu ciocolata. Aceasta trebuie lasata cca. 15 min. la congelator. Astfel compozitia de ciocolata cu branza se intareste si cand veti adauga restul compozitiei cele doua nu se amesteca.
SURSA:
http://prichindeii.com/tort-de-branza-cu-caramel-si-ciocolata/ Ramona's Cakes