Pas cu pas, cum sa obtinem o prajitura frumos ornata pentru masa festiva de Paste. Mai intai se coace blatul, o sa ai nevoie de 800 gr blat umed  si 230gr. merigue, ganache sau Nutella.

INGREDIENTE:

  • 350gr. unt nesarat
  • 500 gr. de zahar
  • 5 oua de dimensiune medie (250gr)
  • 600 gr. faina
  • 15gr. praf de copt
  • 7.5gr bicarbonat de sodiu
  • 450 ml lapte acru
  • 10ml esenta de vanilie
  • 25 g cacao

PREPARARE:

Cuptorul se incalzeste la 170 de grade. O tava rotunda cu diametrul de 22 de cm. se unge cu unt si se tapeteaza (sau se acopera cu hartie de copt). Intr-un castron mare se pune faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se lasa deoparte.

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine o crema pastoasa. Se adauga ouale, unul cate unul si se continua mixarea la viteza medie pana ce se incorporeaza bine. Se adauga alternativ, cate putin, laptele batut si faina, amestecand cu mixerul cu o viteza mica.

Tortul se tine in cutor timp de 2 ore la o temperatura de 170 de grade celsius.

Dupa ce se raceste se sfarama si se amesteca cu 2-3 linguri mari de Nutella, framantandu-se pana ce totul se omogenizeaza.

Se modelaza in forma dorita si se pune la frigider pentru  circa 2-3 ore. Se imbraca in pasta de zahar/ciocolata modelabila si se orneaza dupa cum iti doresti.

SURSA:

https://www.sugarflowerscreations.com/2014_04_04_archive.html

 

Fodekor icing Fodekor icing 2
  • La reducere!

Fodekor icing

B98
Pasta de zahar 1kg
In stoc
20,00 lei

Daca tot suntem la zambile, vizualizeaza un scurt tutorial pentru realizarea unei zambile dulci. #tutorial realizat de www.aleksacakes.com

Pamela McCaffrey - Made With Love

Politica noastra de confidentialitate a fost actualizata pentru a fi in conformitate cu noile norme GDPR. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Acest site foloseste cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Continuand navigarea pe site-ul nostru iti exprimi acordul in legatura cu politicile noastre