Cum utilizam colorantul alimentar metalizat?

  Un colorant alimentar usor de aplicat, solubil in apa si gata de utilizare. Ofera un aspect metalizat, care se pastreaza dupa uscarea vopselei. Aplicarea se poate face cu pensula, pe suprafete restranse sau detalii fine, sau cu un burete natural pentru suprafete mai mari.  Fiind pe baza de apa poate fi aplicat si cu aerograful, avand in vedere ca este o vopsea care se curata usor.


 
 
  1.
  * Tortul si platforma au fost acoperite in  pasta  de zahar si au fost lasate sa se usuce.
  Sfat: Pentru o mai usoara acoperire ar fi  recomandat  sa acoperit tortul cu o culoare  complementara cu  vopseaua ce urmeaza sa  o  utilizati. De exemplu pentru  culoarea  argintie,  sa folositi pasta gri, pasta galbena  pentru  culoarea aurie, pasta bleu pentru  albastru  metalizat etc. 

  * Se agita sticluta si pe o paleta de pictura  se   toarna 5-10 ml. 
  * Cu pensula se aplica la baza tortului.
 

  2.
 Buretele EasyCover se pune sub jet de apa  si  se stoarce foarte bine. Se  poate aseza  chiar  intr-un servetel pentru ca  excesul de  apa sa  fie indepartat si vopseaua sa  nu fie  diluata.
 * Se pune buretele in vopsea si prin  tamponari  usoare se coloreaza intreaga  suprafata a  tortului. 

3.  * Pentru a crea o acoperire uniforma si  profunda este recomandat sa fie aplicate doua  straturi. Cel de-al doilea strat se aplica  prin repetarea procesului de tamponare,  imediat dupa ce primul strat s-a uscat.

 
Pentru exemplificare a fost utilizat colorantul  metalizat auriu inchis.
In imaginea de mai jos tortul a fost acoperit cu vopsea cu ajutorul aerografului, fiind necesar un singur strat pentru a obtine o acoperire si un finisaz metalizat. Pentru colorantii alimentari metalizati duza aerografului trebuie sa aiba cel putin o grosime de 3.5mm.
Cu 12 ml de vopsea (jumatate de sticla Auriu inchis) au fost acoperite 3 etaje cu diametrul de 13cm, 18cm, 23cm si inaltime 10cm.
Dupa utilizare aerograful trebuie curatat cu apa calduta pentru nu se forma cheaguri de vopsea.


                                             

Politica noastra de confidentialitate a fost actualizata pentru a fi in conformitate cu noile norme GDPR. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Acest site foloseste cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Continuand navigarea pe site-ul nostru iti exprimi acordul in legatura cu politicile noastre