Amidon din cartof (nativ) este un tip de amidon obținut direct din cartofi, fără a fi modificat chimic sau fizic. Acesta este extras din tuberculii de cartof printr-un proces care implică zdrobirea cartofilor și separarea amidonului din pulpă prin spălare și decantare. Pulbere fina de culoare alba. La apasare sau presare faina de amidon scartaie usor.
Este folosit ca agent de îngroșare, stabilizator sau gelifiant în diverse rețete, precum supe, sosuri, creme, deserturi sau produse de panificație
Granulele native de amidon desi insolubile in apa rece, in contact cu apa se umfla reversibil, devenind partial hidratate, insa prin incalzire la 60 °C are loc distrugerea ireversibila a granulei de amidon si se obtine gelifierea.
Se foloseste ca agent de ingrosare pentru creme, sosuri si preparate de cofetarie.
Amidonul se depoziteaza in spatii uscate si racoroase, ferit de contact direct cu lumina naturala, de umiditate si caldura.
Cantitate: 1kg., produs reambalat
Ingredinte: amidon nativ, din cartof
PRET PROMOTIONAL: Pentru minim 25 de kg pretul este promotional, se vor expedia saci de 25 de kg.