Banda acetat, 10m este o folie de acetofan alimentar, utilizata pentru realizarea deserturilor formate in inel, sau pentru realizarea decorurilor din ciocolata. Folia de acetat se utilizeaza pentru realizarea torturilor si monoportiilor cu mousse, cheescake,budinci,pentru torturile cu crema sau formarea mezelurilor.
Banda acetat, la oranarea torturilor impiedica scurgerea cremei spre exterior si faciliteaza formarea straturilor perfecte intre blaturi.
Cu folia de acetat este usor de realizat decoratiuni de ciocolata,la libera alegere . Inainte de a se raci complet folia de acetat se poate rasuci pentru a realiza diverse modele.Dupa racire se indeparteaza folia usor.
Pentru a realiza torturi cu crema, torturi mousse si cheesecake folia de acetat se așează în interiorul tăvii/ inelului în care construiești tortul, exact pe lângă pereții tăvii, astfel încât straturile de blat si crema sau mousse-ul să nu se lipească de tavă atunci când formati straturile
Pentru a imbraca marginile unui tort in ciocolata trebuie sa masuram folia exact la circumferinta tortului si sa o taiem. Ciocolata se topeste si se toarna pe folia de acetate si se intinde cu o spatula, sau cu un pieptene, daca dorim sa realizam un anumit model. Cand ciocolata s-a racit se imbraca marginile tortului cu folia de acetat cu ciocolata. Pe marginile tortului trebuie aplicat, in prealabil, un strat subtire de crema, niciodata frisca. Se fixeaza bordure de ciocolata si se indeparteaza usor folia de acetat
Folia de acetat este ajutorul perfect in formarea si oranarea torturilor, fara a deteriora aspectul atunci cand sunt scoase din inelele de formare, este perfecta chiar si pentru transportul si expunerea produselor de patiserie sau cofetarie
Dimensiune:
lungime 10m, latime 10cm sau 15cm
grosime 80 de microni