Tatiana ne-a dat voie sa preluam o reteta pentru pasta de zahar cu ajutorul careia se pot crea flori. Pentru a va convinge va invitam sa vizitati pagina ei de Facebook, unde florile dulci va vor incanta cu siguranta.
Ingrediente:
* 900 grame de zahar pudra (NU cel macinat in casa)
* 4 albusuri
* 36 grame de CMC
* 20 grame grasime vegetala ( ulei de palmier, unt de cacao, Crisco etc)
Zaharul cernut se imparte si se pastreaza circa 115 grame (aceasta cantitate se foloseste la sfarsit in cazul in care pasta este lipicioasa). Albusurile se mixeaza timp de 20 de secunde la viteza medie si se adauga treptat zaharul, marind viteza mixerului. Totul se amesteca pana cand se obtine o consistenta lucida (asemeni royal icing-ului). Se adauga CMC si se mai mixeaza putin. Pasta se pune pe masa si se framanat cu mainile unse cu grasime. In cazul in care este lipiciosa se mai adauga zahar. Pentru depozitare se imparte in bucati mai mici, pe care le sigiliati si se pun in frigider intr-o cutie cu capac. Se poate pastra circa 6 luni in frigider si circa 12 luni in congelator.
Se poate utiliza dupa 24 de ore.
ATENTIE: Scoateti din frigider doar cate o bucatica, ce urmeaza a fi folosita. Daca pasta prezinta mici granulatii, sau este sfaramicioasa framantati-o din nou cu mainile unse cu ulei, pana cand acestea se dizolva si devine elastica. Insa daca pasta este moale si lipicioasa adaugati putin amidon. Pentru a obtine o pasta perfecta de flori este foarte important zaharul pudra folosit.
C.M.C.(Carboxymethyl cellulose - E466)
https://decoratiunidulci.ro/alte-materiale/638-cmc.html