• Nou
Forma de copt 16 nuci
Forma de copt 16 nuci
Forma de copt 16 nuci

Forma de copt 16 nuci

U1414
In stoc
48,00 lei
cu TVA

Forme de copt din aluminiu, pentru prajiturile copilariei.

Descriere

Forma de copt 16 nuci este realizata din 2 bucati care se prind in capat una intr-alta, fara balamele. Manerele sunt prevazute cu material plastic la extremitati. Se pot utiliza pe aragaz cu flacara sau pe plita electrica. Pentru plita cu inductie este nevoie de adaptor special.

Dimensiune: 

diametru formei cca. 16cm

NOTA:  Inainte de prima folosire este obligatoriu sa se efectueze urmatoarea operatiune: se spala bine forma de prajituri, se unge, pe interior, cu unt alimentar / untura / ulei alimentar si se aseaza pe sursa de caldura (flacara aragazului de preferinta). Odata incins bine uleiul sau untul, forma se ia de pe foc si se lasa la racit. Apoi se va sterge bine, cu un prosop sau carpa uscata. Se repeta procedura pana cand forma va ramane cu o nuanta matã de argintiu si nu lucitoare asa cum este cand o primiti in pachet. Primul rand de prajituri se arunca intotdeauna.

Reteta traditionala coji de nuci

Ingrediente pentru aluat:

- 200g de unt (preferabil cu 80% grasime)

- 650g de faina (incepe cu 600 de grame si mai adauga in cazul in care consideri ca e nevoie; aluatul trebuie sa iasa moale, dar suficient de ferm incat sa poti lucra usor cu el)

- 4 oua (3 daca sunt foarte mari)

- 3-4 linguri de zahar (in functie de cat de dulce iti doresti sa fie aluatul, doar tine cont de faptul ca poti tavali nucile umplute prin zahar pudra la final)

- 1 pliculet de praf de copt

Ingrediente pentru crema:

- marginile ramase dupa cosmetizarea „cojilor" + biscuiti simpli, cat e necesar ca sa obtii dupa combinarea celor doua o cantitate de aproximativ 200 de grame

- 150 g de zahar pudra

- 200g de nuca maruntita

- o esenta de rom

- o lingura plina de cacao de buna calitate

- lapte - aproximativ 200 ml sau cat e nevoie pentru a aduce crema la consistenta dorita

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul, bate untul cu zaharul pana ce obtii o pasta fina. Adauga ouale unul cate unul. Incorporeaza treptat faina in care ai adaugat si pliculetul de praf de copt. Framanta usor aluatul, doar cat sa il aduci la un loc intr-o bila. Formeaza bilute de aproximativ 5-7 grame din aluat - este suficient pentru cele mai multe tipuri de forme. Fa doar cateva, insa, incearca-le in forma si ajusteaza-le apoi dimensiunea in functie de cat e nevoie. Unge forma in interior cu ulei sau unt topit, pune bilutele de aluat in ea, pune forma pe aragaz, preseaz-o bine si las-o pe foc pentru cateva minute pe ambele parti. Dupa prima „tura" vei stii exact care este timpul ideal de coacere. Cand sunt gata, „cojile" se vor desprinde usor de pe forma. Daca e cazul, le poti ajuta usor cu varful unui cutit sau cu o furculita. De cele mai multe ori cojile din aluat nu vor iesi perfecte, asa ca ajusteaza-le marginile cu ajutorul unui cutit si pastreaza bucatelele pentru crema. Pentru a prepara crema doar amesteca bine ingredientele mentionate mai sus si adauga cat lapte e nevoie pentru a o aduce la consistenta dorita. Umple cojile cu crema si lipeste-le usor. Sterge excesul de pe margini cu un servetel de bucatarie.

. 

Detalii ale produsului

Reviews

Nicio recenzie

S-ar putea sa-ti placa

Sugestii

  • Ce ti-ai mai dori sa gasesti la noi?

    Alege dintre variantele de mai jos, sau scrie una

Politica noastra de confidentialitate a fost actualizata pentru a fi in conformitate cu noile norme GDPR. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Acest site foloseste cookies. Pentru mai multe informatii te rugam sa apesi AICI

Continuand navigarea pe site-ul nostru iti exprimi acordul in legatura cu politicile noastre