
INGREDIENTE:
- 350gr. unt nesarat
- 500 gr. de zahar
- 5 oua de dimensiune medie (250gr)
- 600 gr. faina
- 15gr. praf de copt
- 7.5gr bicarbonat de sodiu
- 450 ml lapte acru
- 10ml esenta de vanilie
- 25 g cacao
PREPARARE:
Cuptorul se incalzeste la 170 de grade. O tava rotunda cu diametrul de 22 de cm. se unge cu unt si se tapeteaza (sau se acopera cu hartie de copt). Intr-un castron mare se pune faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se lasa deoparte.
Untul se mixeaza cu zaharul pana devine o crema pastoasa. Se adauga ouale, unul cate unul si se continua mixarea la viteza medie pana ce se incorporeaza bine. Se adauga alternativ, cate putin, laptele batut si faina, amestecand cu mixerul cu o viteza mica.
Tortul se tine in cutor timp de 2 ore la o temperatura de 170 de grade celsius.
Dupa ce se raceste se sfarama si se amesteca cu 2-3 linguri mari de Nutella, framantandu-se pana ce totul se omogenizeaza.
Se modelaza in forma dorita si se pune la frigider pentru circa 2-3 ore. Se imbraca in pasta de zahar/ciocolata modelabila si se orneaza dupa cum iti doresti.
SURSA:
https://www.sugarflowerscreations.com/2014_04_04_archive.html


Daca tot suntem la zambile, vizualizeaza un scurt tutorial pentru realizarea unei zambile dulci. #tutorial realizat de www.aleksacakes.com

Pamela McCaffrey - Made With Love