Pudra pentru dantela din zahar este un mix pulverulent pentru realizarea de decoruri fine.
Mod de utilizare:
1. Pudra se pune in bolul de mixer.
2. Pentru 100 de grame de pudra se adauga 80 de grame de apa calda. (40-45 de grade Celsius)
3. Se mixeaza la o viteza medie timp de 2 minute, pana se obtine o pasta cremoasa. Daca se doreste se poate adauga colorant, daca se doreste.
4. Pasta obtinuta se intinde in cantitati mici pe mulajul din silicon si se inlatura surplusul cu ajutorul unei raclete. Se fac miscari ferme pe verticala
5. Se repeta indepartarea surplusului insa cu miscari pe orizontala.
6. Uscarea se poate realiza in 3 moduri:
Uscare rapida in cuptor cu ventilatie: timp de 4 min. la o temperatura de 100 de grade Celsius.
Uscare rapida in cuptor pe vatra: timp de 10-12 min la o temperatura de 120 de grade Celcius.
Uscare normala in termen de 3 ore la temperatura mediului ambiant.
Tipii de uscare sunt informativi, in functie de tipul de cuptor ei trebuiesc adaptati.
7. Se indeparteaza de pe plansa incepand dintr-un colt,
Pentru a fixa dantela de zahar de tort se umezeste cu putina apa pasta de zahar de pe tort si se preseaza dantela. In cazul in care nu o folositi imediat, dantela poate fi asezata intre coli de foaie de copt si depozitata in punga cu fermoar. Daca la utilizare sau la coacere aceasta este casanta/prea uscata atunci peste foaia de copt asezati pentru 30 de secunde un prosop umezit.
Greutate:
250gr.